contact
home vitaliteit vrouw en klachten man en klachten zelf testen voetmassage over mij recensies

Direct na de bevalling, gedurende de perimenopauze, en bij stress daalt het Progesteronnivo drastisch. Hierdoor treden veel klachten op. Slecht slapen, rheumatische klachten, neerslachtig voelen, angst-aanvallen kunnen voorkomen.

In de (peri-)menopauze ontstaan vaak de opvliegers en zweetaanvallen die de levenskwaliteit zeer beinvloeden. Daarbij kan het ook gaan om vocht vasthouden, aankomen in gewicht, weinig libido, moeheid en verminderde weerstand..

Het zijn allemaal klachten die ervaren worden als verminderde vitaliteit. Door het invullen van een uitgebreide vragenlijst krijg ik zicht op de systemen die verstoord zijn. De temperatuurtest is daarbij overigens een belangrijk element. Het behandelplan zal bestaan uit aanpassingen in het voedingspatroon en diverse vitaminen-, mineralen- en kruidensupplementen.

Specifieke leefregels kunnen helpen om de stress te verminderen. Ook kan voetreflexmassage bij het herstellen van de balans een enorme hulp zijn. Afhankelijk van de duur en ernst van de klachten, zult u doorgaans al na enkele weken enige vooruitgang in vitaliteit opmerken.

<<Terug