contact
home vitaliteit vrouw en klachten man en klachten zelf testen voetmassage over mij recensies

Bij vrouwen neemt bij stress, maar ook in zogenaamde 'overgangsperioden', zoals puberteit, zwangerschap en (peri-)menopauze de gevoeligheid voor klachten toe.

Dit komt doordat de hormonale balans bij vrouwen een fijnere afstemming heeft, en daardoor dus ook sneller verstoord kan raken. Klachten die in deze periode ontstaan zijn vaak een gevolg van een tekort aan het hormoon Progesteron.

Het belang van Progesteron wordt ten onrechte onvoldoende erkend, terwijl het tal van gunstige werkingen heeft voor de vrouw. Zo regelt dit hormoon dat de menstruatie niet pijnlijk en niet overvloedig is. Het zorgt ervoor dat er geen myomen (vleesbomen) ontstaan. Het remt in sterke mate stemmingswisselingen (PMS).

In de zwangerschap is het hormoon 200 keer zoveel aanwezig en zodoende wordt de vrucht niet afgestoten en is er een verhoogde immuniteit. Met voldoende progesteron voelt een vrouw zich meestal heel goed! Door de anticonceptie, waarin synthetische Progestagenen verwerkt zijn, wordt de hormonale balans ernstig verstoord. De vrouw heeft dan geen eisprong, maar profiteert niet van al de andere gunstige werkingen van het hormoon progesteron. De rust die natuurlijk Progesteron ons vrouwen brengt wordt door deze Progestagenen niet gebracht, met als gevolg dat de vrouw moeilijker kan ontspannen.

>>Lees verder